🦁 Download hier mijn gratis e-book 🦁

Wandelcoaching

Wandelcoaching is een krachtige en effectieve manier om stress te verminderen en de balans in je leven te herstellen. In de rustgevende en natuurlijke omgeving van Tilburg breng ik je in contact met jezelf en begeleid ik je naar groei op persoonlijk en mentaal vlak. 

wandelcoaching Tilburg

Wandelcoaching is een vorm van coaching waarbij je buiten al wandelend letterlijk en figuurlijk in beweging komt. Eigenlijk is het geen aparte soort coaching, maar een werkvorm. Tijdens de coaching kun je namelijk werken aan alle onderwerpen die je ook zittend in een ruimte of online kunt doen.

Het is een verfrissende en inspirerende manier om nieuwe inzichten op te doen en te werken aan jouw persoonlijke groei. Tijdens wandelcoaching combineren we beweging, frisse lucht, gesprekken en oefeningen om je te helpen je doelen te bereiken. Met name bij stress en burn-out klachten is wandelcoaching een waardevolle en ondersteunende ervaring. Na vijf minuten merk je al het effect. 

Ik maak voor wandelcoaching in Tilburg gebruik van de natuurgebieden in de omgeving van Tilburg. We spreken voornamelijk af op de Regte Heide bij Goirle en Riel. 

Je zou minstens 20 minuten per dag in de natuur moeten doorbrengen. Tenzij je het heel druk hebt. Dan minstens een uur. - omdenken

Waarom kies je voor wandelcoaching?

Voor wie is wandelcoaching?

Wandelcoaching is voor iedereen geschikt. Een voorwaarde is dat je voldoende mobiel bent om korte stukken te wandelen en stil te staan. Wil je graag tussendoor zitten, geef het aan, want ik ken de gebieden goed en weet ook de bankjes te vinden. En belangrijk, het gaat bij wandelcoaching niet om de afstand die je aflegt of het tempo, de wandeling is ondersteunend aan de gesprekken.

We spreken af in de omgeving van Tilburg, Goirle en Riel, dus het is handig dat je in de buurt woont of bereid bent om die kant op te reizen. Gezien de ligging van de natuurgebieden is eigen vervoer nodig.

Al wandelend in de omgeving van Tilburg kom je tot rust en in beweging.

Wat kun je verwachten van wandelcoaching in Tilburg?

Tijdens de wandelcoaching in de omgeving van Tilburg geven we invulling aan het door jou gekozen traject, Terug in Balans of Herstel en Balans. We zullen praten, reflecteren en oefeningen doen die jou helpen in je groei en verandering. Ik heb een letterlijke en figuurlijke rugzak bij me met allerlei methoden die ik intuïtief inzet om jou te begeleiden bij wat jij op dat moment nodig hebt.

We lopen grotendeels over onverharde paden in de natuur. Onderweg kan het zijn dat we andere mensen tegenkomen, eventueel met een hond. Mijn ervaring is dat enkelen je begroeten en anderen gewoon doorlopen, omdat ze merken dat we in gesprek zijn. Tot nu toe hebben andere cliënten mijn wandelcoaching als ondersteunend ervaren en geen storingen ondervonden.

Niet alle sessies van jouw coachtraject hoeven trouwens wandelcoach sessies te zijn. Dat stemmen we samen af. 

In principe gaat wandelcoaching door bij alle weersomstandigheden, met uitzondering van (een voorspelling op) flinke regen of stormachtig weer. We moeten elkaar immers wel goed kunnen verstaan. We wandelen enkel met daglicht, van opkomende tot ondergaande zon; niet in het donker.

Trek je schoenen aan en zet de eerste stap

burn-out coach, wandelcoach Tilburg

Zet de eerste stap

Twijfel je of wandelcoaching in de omgeving van Tilburg jou echt op weg kan helpen, bel of mail mij gerust. Dan kunnen we eerst even kennismaken en kun je eventuele vragen die je nog hebt meteen stellen.